De Dikke Tien zoekt vrijwilligers; laat je gratis opleiden tot outdoor fitness assistent

Na een jaar van voorbereiding is er door de drie dorpsverenigingen van Garnwerd, Feerwerd, Aduarderzijl en Ezinge, samen met De Leefstijl Academie/Lopenenzo een OUTDOOR FITNESS park gerealiseerd. Met bijdragen van ondernemers, provincie en gemeente is er voldoende geld en de bestelling voor de toestellen is inmiddels de deur uit. Zoals we eerder berichtten wordt het park op het voetbalveld geplaatst, achter het trainingsveld. Iedereen is er welkom om op elk gewenst moment geheel gratis gebruik te maken van het park en op deze manier te werken aan een vitale leefstijl. Het zijn een dikke tien toestellen, je kan er werken aan de reductie van een dikke tien kilo`s, en het is onderdeel van een dikke tien kilometer die je, naast de fitness kan lopen, hardlopen, fietsen of wandelen…..

Kortom, voor vitale beweging op elk trainingsniveau hoeven we niet meer ver te reizen of dure abonnementen af te sluiten. Gratis op loop/fiets afstand van je eigen voordeur is er nu voldoende aanbod.

Maar een fitness park wordt pas een succes als we er allemaal gebruik van gaan maken. Hiervoor is er een plan waar we jou voor nodig hebben. We zoeken vrijwilligers die zich gratis door De Leefstijl Academie willen laten opleiden tot outdoor fitness assistent.
Stel je bent actief in de wandelgroep en het lijkt je leuk eens met de wandlaars specifieke (kracht)oefeningen te doen. Dan krijg je middels een tweetal workshops voldoende informatie aangeboden dit verantwoord te doen. Of je bent docent van de school en het lijkt je van toegevoegde waarde de kinderen kennis te laten maken met een mooie workout. Kortom, meld je aan om je eigen buren, collega`s, dorpsgenoten, sportvrienden, klaverjasgenoten, roeimaatje, hardloopmaat, of kroegtijger te ondersteunen bij verantwoorde training op het outdoor Fitness park. Je krijgt informatie over jouw doelgroep, welke oefeningen zijn daarvoor effectief, wat is er te zeggen over conditie en bijvoorbeeld voeding en hoe motiveer je mensen om te sporten? De training kost jou niets. Net als het sporten.
Wil je meer informatie over deze oproep, of wat er van je wordt verwacht als vrijwilliger? Laat het weten. We bereiden een voorlichting voor maar je kan nu al mailen of je interesse hebt. Stuur je mail aan karel@deleefstijlacademie.nl

Reacties zijn gesloten.